Cao controle

Voorbereiding op ABU, NBBU, NEN audits en SNCU inspecties

Als ondernemer in de uitzendbranche kunt u regelmatig cao controles krijgen. Interne processen worden gecontroleerd, zodat werkgevers en werknemers zeker weten dat uw uitzendbureau volgens de regels werkt en de cao wordt nageleefd. Audits en cao controles waarmee u te maken kan krijgen, worden uitgevoerd door de NEN, SNCU, ABU of NBBU.

Hof van Consultancy bereidt u voor op deze audits, helpt u met verbeterplannen opstellen en voorkomt eventuele sancties.

Waarom Hof van Consultancy?

 • Gratis telefonisch consult
 • Op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de uitzend- en flexbranche
 • Keuze uit drie soorten diensten
 • Ook ’s avonds en op zaterdag bereikbaar

 

Onze cao controlediensten

Op interimbasis

 • Onze cao expert komt tijdelijk in uw bedrijf werken
 • Advies en implementatie
 • Haal waardevolle kennis in huis

Cao abonnement

 • Wij komen minimaal een keer bij uw bedrijf langs
 • U ontvangt relevante updates voor uw branche
 • Doorlopend advies
 • Onbeperkt en kosteloos telefonisch advies

Eenmalig consult

 • Cao advies zonder verplichtingen
 • In te zetten bij eenmalige vraagstukken
 • Scherp uurtarief

Ga direct naar

Voldoen aan de ABU en NBBU cao

Hof van Consultancy helpt startende en kleine organisaties in de uitzendbranche om te slagen voor elke audit van de NBBU of ABU. Door te adviseren bij het aansluiten bij de cao en het implementeren van de juiste werkprocessen, bereiden we u helemaal voor op de NBBU of ABU controle. Daarnaast kunnen we ook op de dag van de audit aanwezig zijn om u te ondersteunen en de verbeteringen door te voeren na de cao controle. Voldoe aan de hoge kwaliteitseisen van de ABU en NBBU met behulp van Hof van Consultancy.

Neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen. Onze cao experts zijn van maandag tot en met zaterdag bereikbaar tussen 8:00 en 22:00 uur. Wanneer u ons een bericht stuurt via het contactformulier, ontvangt u binnen 2 uur al een reactie.

Over de ABU

De ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen) is een uitzendcao waar alle uitzenders, payrollers en detacheerorganisaties onder moeten vallen. De ABU controleert haar leden periodiek op een correcte toepassing van de cao. Belangrijke punten hierbij zijn de toepassing van de inlenersbeloning, het pensioen, de financiële administratie en personeelsadministratie.

Over de NBBU

De NBBU (Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen) is een uitzendcao en behartigt de belangen van bedrijven werkzaam in de flexbranche, zoals payrollers, zzp-bemiddelaars en uitzendbureaus. De NBBU controleert haar leden periodiek op dezelfde punten als de ABU.

Doorloop de NEN 4400 controle met succes

Wij helpen ondernemers die net gestart zijn én kleine organisaties in de uitzendbranche met het behalen van het NEN certificaat en het implementeren van de juiste werkprocessen. Ook bieden we ondersteuning bij het voorbereiden op de audit, zijn we aanwezig op de dag van de controle en helpen we bij het doorvoeren van de verbeterpunten die voortkomen uit de audit.

Behaal het NEN certificaat en zorg dat u voldoet aan de eisen van de NEN controle. Neem telefonisch contact met ons op of vul het contactformulier in. Wij vertellen u graag meer over onze werkwijze.

Over de NEN 4400 certificering

Uitzendbureaus en andere bedrijven die actief zijn in de uitzendbranche dienen te voldoen aan de NEN 4400-1 of NEN 4400-2 certificering en mogen vervolgens het SNA keurmerk voeren. Zowel de ABU als de NBBU verplicht werkgevers in de uitzendbranche een NEN certificaat te hebben. Om een certificaat te behouden, moet iedere zes maanden met succes de NEN inspectie worden behaald.

Verbeterplan opstellen na SNCU controle

U schakelt ons in wanneer u een waarschuwing of sanctie van het SNCU heeft ontvangen. Wij starten vanaf dat moment met de begeleiding: we zorgen voor de juridische correspondentie met het SNCU, het zoeken naar gronden voor bezwaar en het weerleggen van de argumentatie van het SNCU. Ook ondersteunen we bij het opstellen van een plan van aanpak voor herstel en verbetering.

Voorkom hoge boetes en schakel onze expert in. Neem telefonisch contact met ons op of stuur een bericht via de contactpagina.

Over de SNCU

De SNCU (Stichting Naleving CAO voor Uitzendkrachten) controleert bedrijven in de uitzendbranche wanneer zij vermoeden dat de regels niet worden nageleefd. Ze hebben de bevoegdheid hoge boetes en zware sancties op te leggen bij geconstateerde misstanden. De SNCU controleert op dezelfde punten als de ABU, NBBU en NEN.

Wat gebeurt er als de regels niet worden nageleefd?

Het SNCU geeft dan een waarschuwing of een boete. Deze boete bestaat vaak uit een dwangsom. Vervolgens krijg u de kans om uw fouten te herstellen en eventuele nabetalingen te doen. Dit gebeurt vaak in een kort tijdsbestek. Wanneer er alsnog een fout wordt geconstateerd bij de hercontrole, is de boete verschuldigd. Boetes van het SNCU beginnen bij € 50.000.

Meer informatie over cao controle

Wenst u meer informatie over de cao controles van de ABU, NBBU, NEN en NCU en wilt u weten wat wij voor uw bedrijfsvoering kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 06 51 664 025 of vul het contactformulier in.

Contact

Hof van Consultancy
Isaac Hubertstraat 114
3034 CT Rotterdam

Tel: 06 51 664 025
E-mail: info@hofvanconsultancy.nl

Kvk: 72997621